Започнаха консултациите между “Продължаваме Промяната и Демократична България за съставяне на

...
Започнаха консултациите между “Продължаваме Промяната и Демократична България за съставяне на
Коментари Харесай

И ДБ ще подкрепи Продължаваме Промяната за съставяне на ново правителство

Започнаха консултациите сред “Продължаваме Промяната " и " Демократична България "  за сформиране на държавно управление.

От страна на “Продължаваме Промяната " вземат участие Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров. Те беседват с представителите на " Демократична България " Атанас Атанасов, Владислав Панев и Христо Иванов.

" Ние влизаме в тези съвещания с доста ясна, стратегия, с ясни и къси периоди, с цел да може да осъществим всичко това, което българският народ чака от едно държавно управление ", сподели Асен Василев при започване на срещата.

Христо Иванов съобщи, че стъпват на 6 месеца сложна турбулентност, само че положителни достижения. Благодаря за положителното съдействие на премиера в оставка Кирил Петков. Трябва да си извадим уроци, да има ясна стратегия, ще би трябвало да подобрим структурата на взимане на решения в едно бъдеще ръководство и да подходим по съответен метод към образуване на болшинство в Народното събрание, добави Иванов.

Без да се отхвърляме от задачите ни би трябвало да намерим механизъм за по-голяма диалогичност по национални цели, тъй че в границите на 6 месеца или 1 година да предложим достижения, които да реализираме, акцентира Христо Иванов.

След срещата Христо Иванов съобщи, че са удостоверили готовността си да окажат поддръжка на мандатоносителите от " Продължаваме Промяната ". " За нас е значимо страната да се стабилизира и да бъде излъчено ръководство и това да стане с първия мандат ".

Това, което свършихме в последните месеци даде добра основа за посоката, по която би трябвало да се продължи. Обсъдихме програмата, да, споделям оценката идващият кабинет да стъпи върху доста ясна стратегия, която да дава база и цели, през съответни тематики в Народното събрание да се търсят национални единодушия, акцентира още Иванов.

Шенген и Еврозоната би трябвало да бъдат акцент. Както и модернизацията на българските въоръжени сили, както и общата рационализация на бранш Сигурност. Още тематики са значими - обучение, просвета, демография, сподели Иванов и добави, че диалогичността би трябвало да се усъвършенства.

Оценяваме какъв брой ще е мъчно, само че би трябвало пламенно да се работи и поръчките, които чухме са безапелационни, излизам с оптимизъм от тази среща. Тласкането към нови избори е безконтролно и ще бъде осъдено от гласоподавателите, счита Иванов.

Той беше безапелационен - " Ние от Демократична България червени линии не сме чертали, считаме, че има национални задания и би трябвало да се работи за тях ".

По-рано Политическа партия преговаряха с Българска социалистическа партия. След срещата показаха, че ще разгласят нова ясна стратегия със законодателна рамка за идващите 6 месеца.

“Продължаваме Промяната " ще договарят за нова коалиция с най-малко 121 български народни представители, които да поддържат стратегия за ръководство в идващите шест месеца и превеждането на България през икономическата и политическата рецесия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР